Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 1          donderdag 6 september

Agenda:
10 september           groep 7A naar technieklokaal
11 september           groep 4-5 gaat extra zwemmen
17 september           groep 8 naar technieklokaal
18 september           groep 7B naar technieklokaal
19 september           3e bijeenkomst partnerschapsteam
21 september           studiedag team: alle kinderen vrij
24 september           19.30 uur voorlichting VO ouders groep 8
25 september           groep 5 gaat extra zwemmen
26 september           Kinderpostzegelactie
3 oktober                 start Kinderboekenweek
8 t/m 12 oktober       inloopochtenden groep 1 t/m 3
11 oktober                inloopavond groep 4 t/m 8

Welkom op school
De afgelopen weken zijn gestart bij ons op school: Hailey, Iris, Jaivay, Noud, Dylan en Noah, Daan, Mick, Max, Nigel en Owen We wensen jullie een fijne tijd op onze school!

Geboren
Elaf heeft een broertje gekregen, hij heet Mohammad Nour.
Chevaly en Jaivey hebben een broertje gekregen, hij heet Djem.
Noémi heeft een zusje gekregen, zij heet Djalène.
Juffrouw Maike heeft een zoon gekregen, hij heet Vigo.
Allemaal van harte gefeliciteerd!

Zwemmen en gymmen
Zwemmen:
Elke maandagochtend zwemmen de groepen 3 en de groepen 4.
De groepen 4-5 en 5 t/m 8 mogen eenmaal in de ongeveer 8 weken gaan zwemmen. Welke datum dat is, leest u in de Agenda van deze nieuwsbrief en de leerkracht stuurt vaak nog een herinnering. Denkt u en uw kind er dan aan om zwemspullen mee te geven?
De kinderen gaan rechtstreeks naar het zwembad: ze verzamelen om 8.05 uur voor het zwembad en zwemmen dan van 8.15 uur tot 9.00 uur.

Gymmen:
Elke woensdagochtend gymmen de groepen 3, 5, 7, 2-3, 1-2A en 1-2B.
Elke vrijdagochtend gymmen de groepen 6, 6-7, 4-5, 4, 8, 1-2A, 1-2B, 2-3 en 3. We zijn heel blij dat we voor alle groepen vakleerkrachten hebben: meester Sven en juf Yvonne.

Wensen en verwachtingenavond
Eén van de wensen tijdens de ‘Wensen en verwachtingenavond’ was dat ouders meer informatie willen hebben over de leerinhouden. Regelmatig kunt u op de website bij elke groep de leerstof lezen. Per periode wordt deze geactualiseerd. Op deze manier weet u als ouder waar de kinderen de komende weken aan gaan werken. Zo kunt u de groep van uw kind ‘meebeleven’.
Binnenkort heeft het partnerschapsteam weer een bijeenkomst met een medewerker van Actief Ouderschap om de actiepunten door te spreken.

Bibliotheek
De groepen 6 t/m 8 gaan dit schooljaar 6x naar de bibliotheek om boeken te lenen. Op deze manier willen we het lezen en het bezoeken van de bibliotheek stimuleren. De eerste keer is afgelopen dinsdag al geweest. U kunt natuurlijk ook zelf met uw kind(eren) naar de bibliotheek om boeken uit te zoeken.

Inloopmomenten
Voor de groepen 1 t/m 3 worden van 8 t/m 12 oktober inloopmomenten georganiseerd. Hier volgt nog verdere informatie over via de leerkracht.
Voor de groepen 4 t/m 8 is er een inloopmoment op 11 oktober van 18.00 – 19.30 uur. Uw zoon/dochter kan dan in de klas vertellen en laten zien waar hij/zij mee bezig is.

Namenlijst van de groep
Voorheen deelden we altijd de namenlijsten met adressen en telefoonnummers van de groep waarin uw kind(eren) zit uit. Dat mogen we in het kader van de AVG niet meer doen. U zult dat zelf met andere ouders moeten uitwisselen.

Wijzigingen gegevens
Zijn er adreswijzigingen, wijziging in uw gezinssituatie, andere telefoonnummers of een ander e-mailadres? Laat het ons direct weten zodat we de actuele gegevens hebben van u en uw kind(eren). U kunt het doorgeven aan de administratie of per mail naar nieuwsbrief@albertschweitzer.nl

Voorstellen
Beste ouders/verzorgers,
Ik zal mijzelf even voorstellen: mijn naam is Diete Sloetjes. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Varsseveld. Vanaf het begin van dit schooljaar werk ik elke maandag, dinsdag en woensdag als onderwijsassistent op de Albert Schweitzerschool. In het verleden heb ik ook op het speciaal onderwijs gewerkt in Arnhem. Mijn taken zijn vooral het begeleiden van groepjes leerlingen en toezicht houden in de klas.
Ik heb de opleiding onderwijsassistent gestudeerd aan het Graafschap College in Doetinchem en ben daar in december vorig jaar afgestudeerd. Voordat ik aan deze opleiding begon heb ik ook nog twee jaar de opleiding Pedagogisch Werk gestudeerd. Dit was niet wat ik zocht en toen ben ik begonnen op de opleiding onderwijsassistent.
Mijn hobby’s zijn lezen, gitaarspelen en zingen. Ik kom uit een muzikale familie. Verder heb ik ook een hond waar ik graag mee wandel.
Mocht u vragen hebben, dan hoor ik het graag.
Tot ziens,
Diete Sloetjes


De nieuwsbrief als pdf-document:
Nieuwsbrief 1 – september