Nieuws
feb 06

Leerlingenraad

Er is een tijdje geleden iets nieuws op onze school gekomen. De één kent het al en de ander nog niet: de Leerlingenraad. Dit is een groepje met kinderen uit de groepen 6 t/m 8. Deze kinderen mochten een presentatie maken en die voor de klas vertellen. Hierin konden ze laten weten waarom juist hij/zij in de leerlingenraad zou moeten komen. Per klas werd er één kind uitgekozen. Dat ging doormiddel van stemmen. Dat werd gedaan door de leerlingen zelf. De klassen kwamen die middag ook bijeen op het Binnenplein waar ze de uitslag te horen kregen wie in deze raad kwamen. Dat zijn namelijk geworden: uit groep 5/6 Ise, uit groep 6 Tom, uit groep 7 Joep, uit groep 7/8 Nynke en uit groep 8 Suze.
Om de zoveel weken komt dit clubje kinderen bij elkaar om ideeën met elkaar te delen en bespreken. Goede ideeën kunnen de kinderen uit onze groep in een ideeënbus stoppen die wij voor de kinderen hebben neergezet. We hebben al twee keer vergaderd. Iedere vergadering hebben we een andere voorzitter. Ook maken we zelf de notulen. De goede ideeën worden meegenomen in de vergadering van de leraren. We zien al een aantal dingen terug in de school waar we met onze leerlingenraad voor gezorgd hebben:
Er zijn schoenborstels gekomen bij de ingang voor na het spelen op het veldje. Er is een idee voor een schoolkrant en er komt leuke nieuwe belijning op het schoolplein en misschien worden er nog wat andere aanpassingen gedaan op het schoolplein. Ook alle zeeppompjes op de w.c.’s zijn weer in orde. Ook hebben we er voor gezorgd dat de pingpongtafel weer volop gebruikt wordt. Er zijn nog veel meer leuke ideeën maar het zijn er te veel om op te noemen. Dat lezen jullie misschien in het volgende stukje over de leerlingenraad.
Namens de leerlingenraad, Nynke en Suze