Aanmelden

Aanmelden leerling

Wordt uw zoon of dochter binnenkort vier jaar?
Dan bent u welkom op de Albert Schweitzerschool.

Voor aanmelding van nieuwe leerlingen kunt u contact opnemen met de directie. Er kan altijd een afspraak worden gemaakt voor een informatief gesprek met een rondleiding door de school. U krijgt zo een goede indruk van de school, op grond waarvan u mede uw keuze kunt bepalen. U ontvangt een inschrijfformulier om uw kind aan te melden. Bij inschrijving wordt het burgerservicenummer van het kind opgenomen in de schooladministratie. Dit BSN kunt u vinden op o.a. het zorgpasje van uw kind.

Daarnaast ontvangt u onze schoolgids. In deze gids kunt u lezen hoe het onderwijs op de Albert Schweitzerschool is georganiseerd. Voor ouders van toekomstige leerlingen is deze gids een eerste kennismaking en leest u waarom onze school een goede keuze is. De schoolgids vormt samen met de jaarkalender en de nieuwsbrieven een informatiepakket van onze school. Actuele informatie vindt u in de maandelijkse nieuwsbrief en op onze website.

Wij hopen dat al deze informatie bijdraagt aan de goede samenwerking tussen u en ons team. Ons enthousiaste en professionele team staat dagelijks klaar om uw kind kennis en vaardigheden bij te brengen. Wij als team en u als ouders zijn beiden betrokken bij de ontwikkeling en begeleiding van de kinderen tijdens hun basisschoolperiode. De basisschoolperiode is dan ook een belangrijke periode in het leven van elk kind.

Vanaf het vijfde jaar is een kind leerplichtig. De meeste kinderen komen echter vanaf hun vierde jaar. Wij hebben geen wachtlijst; uw kind kan direct geplaatst worden. Voor de maand december en juni/juli wordt dit in overleg met de directie gedaan, afhankelijk van het ingaan van de zomervakantie.
Uw kind krijgt enkele weken voor zijn/haar vierde verjaardag een boekje en een uitnodiging om enkele dagdelen in de groep te komen kijken om alvast te wennen. U kunt het overdrachtsformulier (of kopie) van de peuterzaal afgeven aan de betreffende leerkracht. Dit heeft als voordeel dat de leerkracht direct kan aansluiten bij de ontwikkeling van uw kind op dat moment.
In dit document vindt u informatie over ons toelatingsbeleid.

Wilt u meer informatie?

Albert Schweitzerschool
Lupinenstraat 13
6942 VA Didam

Route naar de school
info@albertschweitzer.nl
0316 223 286