Nieuwsbrief


Nieuwsbrief nr. 10  -  schooljaar 2016-2017  -  1 juni 2017

Agenda
05-06: tweede pinksterdag, vrij
06-06: toetsweek groep 1 t/m 7
06-06: survivalrun groep 7 en 8
11-06: Vaderdag
12-06: toetsweek
13-06: zwemmen voor groep 8
14-06: groep 4A houdt muziekuitvoering voor ouders: 10.45-11.15 uur
19-06: week van het cultureel erfgoed: schutterijen
19-06: groep 7 naar technieklokaal
20-06: groep 4-5 naar het schutterijmuseum in Zevenaar
21-06: groep 5 naar het schutterijmuseum in Zevenaar
22-06: groep 6 naar het schutterijmuseum in Zevenaar
23-06: groep 7 en 8 naar het landjuweelterrein
27-06: zwemmen voor groep 7
30-06: eindspektakel voor alle gezinnen
03-07: tienminutengesprekken
05-07: rapport voor groep 1 t/m 8
06-07: nieuwsbrief 11


Welkom op school
Groep 1 van juf Charon/Josiene: Danique en Zoya

We wensen jullie een prettige tijd bij ons school!

Geboren:
Te mooi om waar te zijn, maar het is waar, dat is het mooiste: met deze tekst op het geboortekaartje kondigen juf Marijke en Renaldo de geboorte van hun dochter Nienke aan. Nienke is geboren op 17 mei en de familie maakt het goed. Van harte gefeliciteerd!

Elnur uit groep 3B heeft een broertje: van harte gefeliciteerd met Firdovsi!


Landelijke eindtoets
De eindtoetsuitslagen zijn binnen. Inmiddels is de uitslag met elk kind besproken. De scores van onze groep 8 zitten boven het landelijk gemiddelde.

Naar aanleiding van het schooladvies is er een keus voor een vervolgschool gemaakt. Kinderen krijgen een uitnodiging voor een kennismaking met hun nieuwe klas. Voor kinderen die naar het Liemers College gaan, is dat op woensdagmiddag 28 juni. We wensen alle kinderen alvast veel succes op het vervolgonderwijs!


Facebook
Onze vernieuwde Facebook is in de lucht! Like ons en volg allerlei schoolactiviteiten op:
Albert Schweitzerschool Didam


Verbouwing
Tijdens de verbouwing heeft u twee dagen ongemak ondervonden omdat de hoofdingang tijdelijk niet gebruikt kon worden en u moest omlopen. Bedankt voor uw begrip hiervoor. We hebben nu wel een mooie doorloop naar de nieuwe ib-kamer van Dinie. De voormalige ib-kamer wordt gebruikt als spreekkamer voor de logopedie, onderwijsassistent, dyslexiebehandelingen en GGD.


Schoolfotograaf
Binnenkort ontvangt u een inlogcode. Hiermee kunt u inloggen en digitaal de foto’s bekijken die gemaakt zijn op school. U hebt de vrijheid om de foto’s wel/niet te kopen en het pakket samen te stellen. De oudercommissie heeft de dag inmiddels geëvalueerd en daarin zijn de opmerkingen van ouders over o.a. het maken van de foto’s na schooltijd, meegenomen.


Trefwoord
Thema tot 10 juni: (On)tevreden
Inhoud: Over tevredenheid en gemopper. Over klagen of keuzes maken. De Bijbelverhalen gaan over bitter water, droog brood en kwakkels en de Tien Woorden.
Thema tot eind juni: Treurspel
Inhoud: Over verdriet en vreugde, geluk en ongeluk. Over dat wat je gelukkig kan maken met het Bijbelverhaal over Job.


Muziek met groep 4
De kinderen van groep 4 hebben tijdens de muziekles van juf Atie veel gezongen en blokfluit leren spelen. Ze zijn hier zo trots op dat ze dat graag aan hun ouders willen laten horen. U wordt dan ook getrakteerd op een muzikaal halfuurtje.
We nodigen de ouders van groep 4 uit om woensdag 14 juni a.s. naar school te komen. Om 10.30 uur staat de koffie/thee voor u klaar en om 10.45 uur begint de muziekuitvoering op het Binnenplein die tot ongeveer 11.15 uur zal duren.


Peutergroep Puck&Albert
Vanaf volgende week zal de peutergroep met een ochtend uitgebreid worden. Op alle ochtenden van de week is er een peutergroep aanwezig.


VakantieBieb-app
De VakantieBieb-app is vanaf 1 juni 2017 weer beschikbaar! Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. Deze zomer komt de Bibliotheek daarom weer met een nieuwe editie van de vakantiebieb met leuk e-books.
De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.


Schutterijenweek
Het thema van Kind&Cultuur is dit jaar de schutterij. Thema is het landjuweel, het driedaagse lustrumfeest van de Gelderse Federatie van schuttersgilden en schutterijen Sint Hubertus. Dit project geeft kinderen inzicht in de lokale geschiedenis van de eigen woonplaats.
Maandag 19 juni om 08.30 is de opening van het landjuweel op het schoolplein. Daarbij zijn bielemannen, majorettes en vendeliers aanwezig. De schoolkoning(in) wordt geïnstalleerd en we krijgen een leskist overhandigd. De hele week zijn er op school lessen en workshops zoals het leren marcheren op de maat van de muziek.


Schoolomgeving
Naar aanleiding van opmerkingen uit de buurt willen we u vragen om de auto in de parkeervakken te parkeren en bijvoorbeeld niet op het grasveld of op de stoep. Ook is het voor de omwonenden prettig wanneer u de motor uitzet tijdens het wachten.
Bedankt voor uw medewerking.

We zijn met de gemeente in gesprek over de inrichting rond de school, waaronder het grasveld.


Eindspektakel
Vrijdagmiddag 30 juni vanaf 16.30 uur is ons jaarlijkse Eindspektakel. Het Eindspektakel is een leuke en gezellige afsluiting van het schooljaar voor kinderen, ouders en leerkrachten, georganiseerd door de oudercommissie. De oudercommissie is momenteel bezig om een spectaculair programma te maken voor jong en ouder. U ontvangt vandaag ook de uitnodiging met opgavestrook.


Buitenschoolse activiteiten
Zaterdag 10 juni: open dag van het Musiater in Zevenaar van 11.00 – 15.00 uur, www.hetmusiater.nl.
Zondag 18 juni: Rosorumrun in Zevenaar, www.rosorumrun.nl.


Rapport en tien-minutengesprekken
Woensdag 5 juli krijgen de kinderen van groep 1 t/m 8 hun rapport. Ook voor dit laatste rapport krijgt u de gelegenheid om gebruik te maken van de tien-minutengesprekken. Wilt u hier gebruik van maken, dan kunt u zich alvast opgeven door het strookje in te vullen en per mail op te sturen of af te geven aan de leerkracht.

-----


TIEN-MINUTENGESPREK op maandag 3 juli 2017

Naam:

Kind(eren) in groep(en):


Dit formulier inleveren bij de leerkracht uiterlijk 23 juni a.s.
Of per e-mail aan nieuwsbrief(at)albertschweitzer.nl.----------

Voorgaande nieuwsbrieven (in pdf-formaat)

Nieuwsbrief 10 - juni 2017

Nieuwsbrief 9 - mei 2017

Nieuwsbrief 8 - april 2017

Nieuwsbrief 7 - maart 2017

Nieuwsbrief 6 - februari 2017

Nieuwsbrief 5 - januari 2017

Nieuwsbrief 4 - december 2016

Nieuwsbrief 3 - november 2016

Nieuwsbrief 2 - oktober 2016

Nieuwsbrief 1 - september 2016

Nieuwsbrief 11A - juli 2016

Nieuwsbrief 11 - juli 2016

Om deze bestanden te kunnen lezen, heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u Adobe Reader downloaden.Copyright © 2013 All Rights Reserved. Iconen by Albert Schweitzerschool, KVK: 41047360