Nieuwsbrief


Nieuwsbrief nr. 11  -  schooljaar 2016-2017  -  6 juli 2017

Agenda:
07-07: musical groep 8 voor opa’s en oma’s
07-07: fietsclinic voor groepen 3 en 4A
10-07: musical groep 8 voor ouders
11-07: zwemmen voor groep 5
11-07: laatste schooldag voor groep 8
12-07: doorruilen groepen
13-07: laatste schooldag voor groep 1-2
14-07: 12.00 uur zomervakantie
28-08: eerste schooldag en hoofdluiscontrole


Eindspektakel
Afgelopen vrijdag was de Eindspektakel waar heel veel gezinnen zijn geweest. Er waren allerlei activiteiten in de school en in de sporthal. Fijn dat we nog extra hulp kregen bij het schminken van de moeder van Yinte en Britt zodat kinderen niet lang hoefden te wachten. We hebben geweldige optredens gezien op het podium van kinderen. Heel veel dank aan de oudercommissie die dit alles heeft georganiseerd, complimenten!


Ouders, heel erg bedankt!
Heel veel activiteiten hebben wij niet kunnen organiseren zonder de hulp van ouders. Wij bedanken alle ouders die zich afgelopen jaar hebben ingezet, hulp hebben geboden en hun belangstelling hebben getoond aan onze school!


Overblijven laatste week
Het tijdperk van het overblijven gaat verdwijnen op onze school door de invoering van het continurooster. Jarenlang heeft het vaste overblijfteam tussen de middag honderden kinderen begeleid. We bedanken Annie, Cindy, Tea, Wiesa en Wil voor hun jarenlange trouwe dienst voor de school. Volgende week verzorgen zij voor de laatste keer op maandag, dinsdag en donderdag het overblijven en dan kunnen de kinderen ook afscheid nemen van hen.


Nieuwe collega
We stellen graag onze nieuwe collega aan u voor!

Marleen Tenbergen, 26 jaar, woont in Winterswijk en werkt in Doetinchem. Zij werkt voor de invalpool van PON en heeft veel ervaring opgedaan op verschillende basisscholen en speciaal onderwijs. Marleen werkt vanaf het nieuwe schooljaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in groep 1-2B. Dinsdag a.s. komt juf Marleen de hele dag op school kennis maken met haar toekomstige groep, de ouders en het team. Ouders hebben de gelegenheid om na schooltijd, om 15.15 uur, kennis te komen maken.
We wensen juf Marleen een prettige tijd toe bij ons op school.


Naar de nieuwe groep
Woensdagochtend 12 juli gaan de kinderen even kennis maken met hun nieuwe juf/meester en hun nieuwe lokaal.
Er verandert niet zoveel: beneden zitten de groepen 1-2 en groep 8 en de peutergroep Puck&Albert. Boven zitten de groepen 3A en 3B-4B, 4A, 5A. 5B-6B, 6A en 7.


Zomervakantie
Vrijdag 14 juli om 12.00 uur begint de zomervakantie. Groep 1-2 heeft donderdag 13 juli de laatste schooldag.
Wij wensen iedereen een fijne, prettige en zonnige vakantie en we zien elkaar op maandag 28 augustus om 8.30 uur weer op school.


Trefwoord
Het laatste thema is: Huis.
Inhoud: Het huis als beeld voor het leven. Over bescherming, openheid, privacy en
gemeenschap. Bijbelverhalen zijn o.a. een huis op een rots, de hoeksteen, kloppen op de deur.


Schoolomgeving
De kinderen zijn erg blij met het goaltje op het trapveldje! Momenteel ligt er een bult zand van de nieuwbouw van het Kom-Fort-huis. Op ons verzoek heeft het bouwbedrijf er hekken omheen geplaatst. Zodra het veld helemaal vrij is, wordt het tweede goaltje geplaatst. In het trottoir van de Lupinenstraat zijn antirooktegels geplaatst. In samenwerking met de buurt, de school en de gemeente Montferland willen we hiermee gezond gedrag en voorbeeldgedrag stimuleren en is de stoep voor onze school tot rookvrije zone verklaard. En op onze oproep in één van de vorige nieuwsbrieven hebben de meesten van u gehoor gegeven aan het parkeren in de straat, nl. in de vakken en niet op de stoep en/of het grasveld en de motor uit tijdens het wachten. Heel fijn!


Schoolkalender 2017-2018
In de eerste week van het nieuwe schooljaar geven we de schoolkalender mee voor 2017-2018 met allerlei belangrijke informatie.
Om alvast te noteren:

Sportdag
Woensdag 20 september van 8.30 uur tot 12.00 uur op het DVC-terrein. We hebben die dag hulp nodig van ouders, dus reserveer vast deze datum!

Studiedagen
Woensdag 6 december 2017
Dinsdag 3 april 2018

Ouderinformatieavond van elke groep
Maandag 11 september groep 7
Maandag 25 september groep 8
Dinsdag 26 september groepen 1-2
Woensdag 27 september groepen 3-4
Donderdag 28 september groepen 5-6

Alle avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur.

Tienminutengesprekken
Maandagavond 13 november en 26 februari en 25 juni
Woensdagavond 15 november en 28 februari

Zwemmen
Groep 3 en 4 krijgen elke maandag zwemles in zwembad De Hoevert. De eerste zwemles is maandag 4 september. Om de week mag er een groep van onze school op dinsdagochtend zwemmen. Dat betekent dat groep 5, 6, 7 of 8 eenmaal in de acht weken gaat zwemmen op dinsdag van 8.15 uur tot 9.00 uur. In de nieuwsbrief geven we aan welke groep mag zwemmen of u krijgt via een mail bericht hierover.

Gymmen
Woensdagochtend: groepen 3, groep 7 en 8 o.l.v. vakleerkracht Tim.
Vrijdagochtend: groepen 4, 5 en 6 o.l.v. vakleerkracht Marloes.
Groep 1-2 start met het programma van het Nijntje beweegfeest. Meester Renz gaat deze lessen geven aan de kleutergroepen van het najaar tot het voorjaar.

Muziekles
Groep 4 krijgt elke woensdagochtend muziekles van Atie. De eerst les is op woensdag 27 september. Ook groep 1-2 krijgt muziekles van juf Atie op woensdagochtend.

Schoolfotograaf
In het najaar komt de schoolfotograaf voor het maken van foto’s, ook van de peuters.


Afscheid van groep 8
Wekenlang zingen, teksten instuderen, decors schilderen, gepaste kleding zoeken, spanning en stress! De musical gaat beginnen! Vrijdagochtend 7 juli wordt de voorstelling opgevoerd voor de opa’s en oma’s van de kinderen van groep 8 en voor enkele groepen van de school.
De ouders / gezin van groep 8 zijn uitgenodigd voor de afscheidsavond op maandag 10 juli.

We nemen afscheid van: Joan, Fleur, Puck, Maartje, Lars, Jens, Radjino, Priscilla, Keanna, Yara, Charlotte, Britt, Daniël, Thalissa, Don, Bart, Finn, Sterre, Selina, Noa, Bob, Babs en Doua.

De laatste schooldag voor groep 8 is dinsdag 11 juli. Ze sluiten hun mooie basisschoolloopbaan af met een toertje door Didam met de Plokkenkar. Leuk dat jullie bij ons op school waren en wij wensen jullie een fijne vakantie. Ook wensen we jullie veel succes op het voortgezet onderwijs en kom gerust nog eens een keertje langs!


Hoera, zomervakantie!
Op zoek naar een mooi boek voor in de zomervakantie? Download de gratis VakantieBieb-app. Van 1 juni t/m 31 augustus zijn er veel leuke boeken beschikbaar om digitaal te lezen. Zeker voor kinderen is lezen in de vakantie heel belangrijk voor hun leesontwikkeling. Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen soms maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit een onderzoek. Zie www.vakantiebieb.nl.
Lezen is belangrijk...
Je gebruikt een groot deel van je hersens, want:
- je neemt waar
- je gebruikt de taal
- je legt verbanden
- je oefent het geheugen
- je traint je aandacht en concentratie
- je moet hoofd- van bijzaken onderscheiden
- je verbeelding wordt groter
- je krijgt een grotere woordenschat

----------

Voorgaande nieuwsbrieven (in pdf-formaat)

Nieuwsbrief 10 - juni 2017

Nieuwsbrief 9 - mei 2017

Nieuwsbrief 8 - april 2017

Om deze bestanden te kunnen lezen, heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u Adobe Reader downloaden.Copyright © 2013 All Rights Reserved. Iconen by Albert Schweitzerschool, KVK: 41047360