Bericht uit Bladel (groep 7)

Donderdag 24 november

Na het ontbijt hebben we het dagverslag van woensdag gemaakt en Zwarte Kaat verven. Als middageten hadden we warm broodje met kruidenboter en je kreeg soep.
In de middag gingen we naar het bos spelen gedaan. Als eerste spons-water-vuur. Als tweede spel was het buskruit. Daarna waren we weer thuis. Daar gingen we koffers inpakken. Als avondeten patat met kroket. Als toetje ijsje... een hele lekkere.
Toen ging de openhaard aan. We gaan nog liedjes zingen en dan douchen, tandenpoetsen en naar bed.
Lenn

Na het ontbijt hebben we geverfd. Ik had het eerst geverfd. Na een korte pauze heb ik dagverslag geschreven van woensdag. We hadden toen geluncht en de lunch was een broodje uit de oven met groentesoep. We gaan naar het bos spelletjes doen.
Toen we bij het grote grasveld aan kwamen renden we rond. We hebben spons - water - vuur gedaan. Dat is een spel waarbij je een kaart krijgt waar water vuur of spons op staat en dan moet je iemand tikken. En dan bijvoorbeeld heb ik water, de ander heeft spons en dan wint zij. Daarna hebben we buskruit gedaan. Dat is een verstopspel.
Koffers inpakken en klaar. Toen hebben we kampvuur thuis in de kampvuurkuil. Daar hebben we marshmellows geroosterd. En toen kwam Zwarte Kaat. Toen gingen we eten. Dit aten we: frites met kaassoufflé en als toetje ijs. We gingen bij de open haard zitten en ik speelde liedjes. Tandenpoetsen en naar bed.
Marieke

Toen ik wakker werd ging ik me aankleden en gingen we ontbijten. Na het ontbijt gingen we dagverslag schrijven en gingen we Zwarte Kaat verven. Toen gingen we middageten en dat was een warm broodje met kruidenboter, tomatensoep of groentesoep. Alleen ik mocht de soepjes niet, maar dat maakt mij niet uit.
Toen gingen we naar het bos spelletjes doen zoals spons - water - vuur en buskruit. Dat was super leuk. Daarna gingen we koffers inpakken. Dat was voor mij een drama. Toen gingen we een kampvuur maken en marshmellows eten. Lekker!
En Zwarte Kaat kwam op bezoek, dat was best gaaf! Toen ging ik douchen en mijn pyjama aan doen. Daarna gingen we frites eten met kroket/frikandel of kaassoufflé. Het toetje was een lekker ijsje (ik heb het ijsje nog steeds niet op). Dan gaan we naar de openhaard liedjes zingen. En we gaan naar Marieke luisteren naar haar gitaarspel. Sommigen moeten nog douchen. Daarna allemaal tandenpoetsen.
Buse

's Morgens werd ik wakker. Toen dacht ik nee, laatste dag! 's Morgens hebben we Zwarte Kaat geverfd. 's Middags aten we warme broodjes met kruidenboter en daarbij had ik tomatensoep.
Daarna gingen we naar het bos op een veld een paar spellen doen o.a. buskruit. Dat was wel heel leuk. We hebben ook onze koffers ingepakt. Dat ging ook heel snel. We hebben later het kampvuur aangestoken. Maar toen moest ik even weg voor dierencorvee.
Toen ik terug kwam deden we er marshmellows bij. Dat ging bij mij soms in de fik. Toen kwam Zwarte Kaat op bezoek. Later aten we lekker frites. Toen gingen we daarna naar het kampvuur.
Brian

Ochtend: ik heb goed geslapen. Na het ontbijt heb ik Zwarte Kaat geverfd en toen pauze en toen dagverslag. Alleen het dagverslag vond ik saai en Zwarte Kaat verven. Superleuk!
Middageten: warm broodje met kruidenboter, groentesoep met super veel groenten. Lekker!! Middag: leuk naar het bos op een groot veld in het bos buskruit spelen.
Avond: Tristan en Mik gaan het kampvuur aansteken. Toen kwam Zwarte Kaat met de auto in plaats van de bezem, want de lampen deden het niet en de motor startte niet op. Daar marshmellows eten.
Toen om 18.30 uur eten: frites met frikandel.. heel lekker! Het toetje was een ijshoorntje. Daarna de openhaard aan en met z'n allen liedjes zingen en Marieke speelde wat op de gitaar. Het was een leuke dag!
Britt

      

      

      

      

Woensdag 23 november

Na de lunch dagverslag. Toen dit klaar was zijn we naar Hoeve ten Vorsel geweest. Ik heb daar getimmerd. Dat was leuk. Ik heb een plank met aan de zijkant nog een rechte plank en daarop een kleinere plank. Nu kan ik er allemaal spulletjes op leggen. Het was wel moeilijk.
En ik was mijn zakmes kwijt en meneer Arie die een rondleiding door het bos heeft gegeven gaf een echt Zwitsers zakmes aan me. Dat zakmes was erg scherp en goed. Mijn zakmes had een scherp zaagje en de juf kon hem zelfs gebruiken om dikke touwen te snijden. Het kon alleen met de mijne. Toen ik het zakmes kreeg gaf ik meneer Arie een knuffel. Want ik was er erg blij mee.
Om 16.30 uur weer naar onze eigen plek. Als avondeten hadden we macaroni met augurken, komkommer, kaas en als toetje yoghurt met vla met vruchten en slagroom. Daarna gingen we in het donker naar groep 8 voor de voorleeswedstrijd. Keanna won en Marieke had maar twee punten verschil.
Miena

Na het ontbijt gingen we met meneer Arie wandelen. Hij heeft ons veel dingen laten zien, zoals Mientje Pies. Dat is een grappige boom. Om 12.30 uur waren we terug. Toen hebben we geluncht. We kregen een broodje met kruidenboter en een chocoladebroodje. Na de lunch hebben we dagverslagen geschreven.
Toen dat klaar was, gingen we naar Hoeve ten Vorsel. Daar hebben we getimmerd in de timmerschuur en zijn we naar de dieren geweest. Sommigen gingen uilenballen uitpluizen en voetballen. Om 16.30 uur gingen we weer naar onze eigen boerderij. Als avondeten hadden we macaroni en als toetje vanillevla met slagroom en fruit.
Om 19 uur gingen we weer naar de andere boerderij voor de voorleeswedstrijd en Keanna heeft gewonnen. Daarna hebben we nog in het bos gewandeld en we hebben iedereen laten schrikken. Dat was leuk.
Janne

Om 10 uur hebben we met meneer Arie door het bos gewandeld. Hij vertelde ons over de bomen en gevaarlijke reuze zwammen. En om 12.30 uur waren we terug. Toen aten we broodje kruidenboter en chocoladebroodje.
Toen gingen we naar het andere kamp. En daar heb ik een pijl en boog gemaakt. En verstoppertje gespeeld. En in de avond at ik macaroni met augurken en komkommer.
En toen gingen we naar groep 8 voor de voorleeswedstrijd. En die won Keanna en toen gingen we lekker in het donker door het bos lopen en daarna douchen en slapen.
Sem

Nadat we ontbeten hebben, gingen we met meneer Arie naar het bos. De beukenbomen zijn nogal grappige bomen want de barst kan niet zo goed tegen de zon. Dan gaat de boom dood en dan vallen de takken van de boom, dus dan krijgen de bomen (beukenbomen dan) ook veel zonlicht. Dan gaan die ook dood. Het was echt superleuk! O en ook nog een sponszwam gezien en de boom van Mieneke Pies, getver! Cayro had zelf een stuk vochtig hout van de boom vastgehouden.
Om 12.30 uur waren we terug. Daarna moesten we dagverslag schrijven en daarna gingen we naar groep 8 (Hoeve ten Vorsel). We hebben er heerlijk gespeeld. We hebben er bogen gemaakt en verstoppertje gespeeld. Om 16.30 uur gingen we weer terug.
Als avondeten hadden we macaroni met augurken en komkommer. Om 19 uur waren we bij Hoeve Ten Vorsel want toen was de voorleeswedstrijd en Keanna had gewonnen. Toen gingen we in het donker naar het bos.... en toen ... snurk, snurk, snurk, snurk...
Mats

We hebben eerst ons klaargemaakt voor de dag en toen hebben we met Arie een soort van rondleiding gehad. We hadden het over planten en bomen en nog veel meer.
Rond 12 uur waren we thuis en hebben we heerlijk gegeten. Ik heb toen ook mijn kaartje van mijn oma en opa gekregen en toen zijn we naar de Hoeve ten Vorsel gegaan om te timmeren en te spelen. Ik ben toen met mijn pols in de brandnetels gevallen en dat deed best veel pijn. Maar ik heb ook een kastje gemaakt en die is wel mooi geworden.
En toen zijn we nog gaan eten. Dat was heel lekker. En toen zijn we weer terug naar Ten Vorssel gegaan en hebben we een voorleeswedstrijd gehad. Keanna heeft gewonnen en toen hebben we ons klaar gemaakt voor de avond.
Jill

Vanmorgen om 10 uur gingen we met Arie naar het bos. We hebben hele grappige en mooie dingen gezien, zoals een plant die je uit elkaar en weer in elkaar kan zetten. En er was ook heel veel mos, maar het grappigste vond ik de boom van Mieneke Pies. Om 12.30 uur waren we weer terug.
Na de lunch gingen we het dagverslag schrijven. Toen dat klaar was gingen we naar Ten Vorsel. Toen hebben we hele mooie dingen gemaakt. Tristan heeft een zwaard gemaakt. Ik ging een vogelhuisje maken, maar die mislukte. Toen ging ik met een paar andere kinderen verstoppertje doen. Later ging ik naar de geiten. Ik werd bijna naar de grond gebeukt door Isabel, de geit. Zo heet de geit. Zij is heel speels, want zij is nog jong.
Rond 19 uur gingen we naar de voorleeswedstrijd bij Ten Vorsel. Keanna had gewonnen. Toen ging ik met een paar kinderen weer terug. We moesten douchen en naar bed. Toen zaten we nog een beetje aan het praten...
Rick

Ik werd wakker om 7.35 uur. Ik trok mijn pyjama uit en ging naar de woonkamer. Toen iedereen uitgegeten was, gingen we een boswandeling met Arie doen en hij vertelde over bomen en paddenstoelen. Het was heel interessant.
We waren om half een terug. Toen hebben we geluncht. Dat was lekker want we aten chocoladebroodjes en warme bolletjes. Na de middag zijn we naar Ten Vorsel gegaan. We hebben daar getimmerd, maar ik deed het niet zolang want ik sloeg op mijn duim en er kwam bloed bij. Dus toen ging ik maar uilenballen uitpluizen samen met Maud L en na de tijd mocht ik de botjes hebben. Het waren er veel. Na die tijd moesten we de geiten naar binnen halen omdat we dierencorvee hadden en dat karretje waar we in moesten, ging heel hard.
Na het eten gingen we naar groep 8 omdat de voorleeswedstrijd er was. Van onze klas deden we Brian en Marieke mee en van groep 8 Don, Selina en Keanna. Na de tijd had Keanna gewonnen, maar ik stemde op Marieke. Toen gingen we een boswandeling maken in het donker.
Damien

      

      

      

      


Dinsdag 22 november

Ik werd wakker door Tristan, omdat hij met een zaklamp speelde. Dat vond ik een beetje grappig. Na het ontbijt schreef ik het dagverslag van maandag en tussendoor briefje schrijven voor familie.
Daarna uil knutselen met dennenappels. Dat was een beetje mislukt en niet leuk. In de middag hadden we pizza's gemaakt met Tea en Sandra. Iedereen mag zijn eigen pizza beleggen met snijworst, ham, ananas en kaas. Ik nam zelf geen snijworst en geen ham. Ik nam alleen ananas en kaas. Daarna naar het bos, heksenboom weer opzoeken. Toen we daar aan kwamen mochten we de boom in klimmen. Het was heel leuk en hoog.
Als avondeten hadden we spinazie a la creme, verse worst, aardappels, ei en appelmoes. Dat was lekker. Als toetje kregen we warme appeltjes met ijs en vanillesaus en slagroom. Dat was lekkerder. Na het eten en keukencorvee zijn we gaan douchen. Daarna gezelschapsspelletjes in de huiskamer gedaan. Dat was aan de ene kant leuk en aan de andere kant won de juf en dat vond ik niet leuk. Het was wel heel gezellig! En nog wat gedronken en traktatie gehad van Maud, knakworst in bladerdeeg. Ik had ook nog geknoeid. Daarna zette ik de schoen. Dan tandenpoetsen en naar bed.
Abada

Ochtend: na het ontbijt dagverslag maandag schrijven en kaarten schrijven voor familie/vrienden. Daarna hebben wij een uil geknutseld van stof en dennenappels, maar het ging een klein beetje mis bij sommige kinderen.
In de middag heb ik pizza salami gemaakt met Sandra en met Tea en je kon kiezen uit snijworst, ham, ananas en kaas. Daarna gingen we naar de heksenboom en toen mocht je erin klimmen en dat was best hoog.
En als avondeten aten we spinazie a la creme met mijn lievelingsworst verse worst en aardappels, ei en appelmoes. Als toetje hadden we warme appeltjes met ijs, slagroom en vanillesaus. Na het eten had ik keukencorvee en daarna moesten we douchen. En we hebben gezelschapsspelletjes gedaan. Daarna hebben we de schoen gezet en toen gingen we naar bed.
Mik

Die nacht werden we om 6.30 uur wakker. Ik werd toen wakker door Denice haar zaklamp, want ze ging kijken hoe laat het was. Toen we gingen ontbijten hadden we gewoon brood gegeten. Na het ontbijt gingen we een dagverslag en kaarten schrijven naar familie of vrienden. Daarna gingen we een uil knutselen met dennenappels, maar het plakken van vilt op een dennenappel ging niet zo goed.
In de middag gingen we mini pizza's maken met Tea en Sandra. Iedereen mocht zijn eigen pizza maken. De pizza's waren super lekker. Toen we klaar waren, gingen we naar het bos om nu in de heksenboom te klimmen. Het was leuk en eng in de boom en Damien ging in zijn eentje ergens anders in de boom zitten.
Als avondeten hadden we spinazie a la creme, verse worst, ei en appelmoes. Als toetje een warme appel met ijs, vanillesaus en slagroom. Na het eten moesten we douchen. Daarna gingen we gezelschapsspelletjes doen in de huiskamer. Nog wat gedronken en traktatie van Maud L gegeten en we hadden ook nog een schoen gevouwen. Die schoen mochten we bij de haard zetten. Die nacht hadden we goed geslapen.
Katelijne

Ik had weinig geslapen en ik had heel veel gelachen. Toen die ochtend was ik niet moe. Ik had toen drie boterhammen gegeten. Meteen daarna hadden we opstel en kaarten geschreven. Als je klaar was, mocht je naar buiten of binnen iets doen voor jezelf. Toen iedereen klaar was, gingen we een uil knutselen.
We gingen in de middag zelf pizza's maken. Je kon kiezen wat je op de pizza deed zoals: snijworst, ham, ananas en kaas. We gingen ook naar de heksenboom en er nu wel in klimmen. We waren er zo lang dus toen we terug kwamen gingen we gelijk eten. Dat was lekker. We aten spinazie a la creme, verse worst, aardappels, ei (maar dat at ik niet). En als toetje warm appeltje met ijs en vanillesaus en slagroom. We gingen daarna douchen.
Daarna gezelschapsspelletjes doen. Ik ging met een groepje een puzzel doen. Nog wat gedronken en knakworstje met bladerdeeg gegeten. Dat had ik gemaakt. Daarna naar bed. Ik sliep pas om half tien tot tien uur.
Maud L

Toen ik wakker was, ging ik praten met Rick en Brian. Ik ging kaarten schrijven naar m'n ouders en naar mijn opa en oma. We gingen uilen maken van dennenappels. Ik zat naast Damien. Bij Damien lukte het maar bij mij lukte het niet. Damien had het af, maar ik was niet begonnen want ik had pleecorvee.
's Middags gingen we pizza's maken. Dat was leuk. Het was lekker. Ik had salami en kaas. Daarna gingen we naar de heksenboom. Heel veel gingen er in. Het was echt leuk. Het eten was lekker: spinazie. Als toetje kregen we vanillesaus met warm appeltje en ijs.
Daarna douchen en gezelschapsspelletjes doen en de schoen zetten. Schoen hebben we gevouwen. Daarna naar bed.
Noah

Na het ontbijt moesten Katelijne, Rana, Marieke, Janne, Buse en ik dierencorvee doen. Dat was heel erg leuk want we werden daarheen gebracht met een golfkarretje. En toen we terug kwamen, waren ze kaarten aan het verkopen. En ik heb vijf kaarten geschreven en opgestuurd. En toen moest je een verslag schrijven en dat duurde echt heel erg lang.
Daarna gingen we een uil maken en dat lukte mij echt niet. Ik had nog geen eens een vleugel eraan hangen. Daarna gingen we naar het bos. Naar de heksenboom en daar mocht je in klimmen. Eerst vond ik het heel eng, maar toen ik er eenmaal in zat, was het heel erg leuk. En toen gingen we weer terug naar het huis. Toen gingen we avondeten: spinazie a la creme, verse worst, aardappels, ei en appelmoes. En als toetje kregen we warme appel met vanille-ijs en slagroom. En het eten was heel erg lekker.
Na het eten moesten we douchen. Daarna gingen we gezelschapsspelletjes doen. Toen hebben we nog wat gedronken en traktatie gehad van Maud L. Knakworstje gehad met bladerdeeg. En we hadden nog onze schoen gezet. En ik ben vergeten te zeggen dat we in de middag pizza hadden gemaakt.
Denice

      

      

      


Maandag 21 november 2016

We zijn ongeveer tien uur in de bus gestapt en vertrokken. Katelijne had heel lekkere Brosjes en ik mocht ook. Dat is chocola maar dan heel lekker. We zijn om kwart over twaalf aangekomen in Bladel. Ik heb mijn koffer uitgepakt en en mijn bed opgemaakt. Lunch gehad en heb een broodje met kipfilet en een met hagelslag gegeten.
We zijn ook nog naar het bos geweest. We hebben de heksenboom gezien, maar we zijn er niet in geweest. Dat gaan we dinsdag doen. We hebben een appel gegeten onderweg. We hadden vrije tijd. Toen heb ik tafelvoetbal gespeeld. Daarna buiten gespeeld.
Toen hebben we eten: aardappel, kip en sperziebonen gegeten. We hebben een spelletje gedaan: dierengeluidenspel met een zaklamp, maar ik had geen zaklamp dus ik mocht met Katelijne mee doen. We hebben daarna gedoucht en toen zijn we gaan slapen. Marieke en Denice gingen nog praten en fluisteren.
Rana

Rond 10 uur reden we weg met de bus. In de bus hebben we snoep gegeten. Toen we rond 11.45 uur aankwamen bij de Vorselse Molen hebben we de kamer ingedeeld. Daarna hebben we de bedden verdeeld en de koffers uitgepakt.
Na wat rommelen op de kamer hebben we geluncht. Het waren boterhammen met kaas, worst, jam en hagelslag gegeten. Met de juffen gingen we naar het bos. We zijn bij de heksenboom geweest. Daar heb ik heel veel foto's gemaakt. Onderweg ging ik takken slijpen. Toen we terug waren, ging ik me omkleden, want ik was helemaal nat.
Toen we gingen eten aten we sperzieboontjes, kip, aardappeltjes, satésaus, appelmoes en komkommer. Na het eten hebben we het dierengeluidenspel gedaan.
Tristan

In de bus was het een beetje zenuwachtig maar ook leuk. Ik zat in de bus naast Rick. Ik had ook Uno in de bus gedaan met Maud en Janne. Kwart voor twaalf waren we in Bladel bij de Vorselse Molen. We stapten toen uit en gingen uitpakken en daarna werden de kamers ingedeeld. En toen gingen we lunchen!
Toen hadden we even vrije tijd en daarna gingen we de heksenboom opzoeken en we kwamen een hut tegen. Ook nog een appeltje en een snoepje in het bos gegeten. En we gingen toen spelletjes spelen.
Daarna eten: we aten gebakken aardappels, sperziebonen, kipfilet en het toetje was chocoladevla.
Na het eten deden we het dierengeluidenspel in het donker. Daarna dronken we nog wat en kregen we cake van Maud S. Op het laatst gingen we douchen en tandenpoetsen. Daarna gingen we slapen.
Daniel

Na anderhalf uur in de bus eindelijk aangekomen. We gingen gelijk uitpakken. Alle koffers eenmaal in de kamer gingen we de bedden opmaken en daarna lekker naar buiten. De juf die belde en we gingen naar de heksenboom. Toen we terug kwamen gingen we lekker op bed liggen.
's Avonds gingen we een spel doen met de klas. Het was leuk en nu wat drinken en een stuk cake. Douchen en tandenpoetsen en nu slapen om 20.30 uur.
Tijn

Ik werd wakker en ik was super zenuwachtig. We gingen naar school en daar stond de bus. Alle spullen inpakken en in de bus. Miena en ik gaan gelijk vooraan staan. We rennen gelijk achterin. We hadden echt geluk, want niemand kwam achterin zitten! En raad eens: we pakten gelijk het snoep. Na twee uur rijden zijn we er. De Vorselse Molen!
We stappen uit de bus, pakken onze spullen en gaan naar binnen. We komen binnen, kijken rond en kiezen een kamer, hangen de deurposter op en maken de kamer gezellig. Dan mogen we buiten spelen. We gaan takken slijpen. Dan gaat de bel, we gaan naar de heksenboom. We lopen naar het bos en door het bos. Het is heel gezellig en eindelijk zijn we bij de boom. We kunnen hem niet beklimmen want hij is nat, maar we vinden wel een paadje naar een meertje. Ik ga er zo in.
Na een poosje lopen zijn we er weer. We mogen nog even spelen en dan moeten we eten. We eten kip met aardappels met bonen. Daarna krijgen we cake van Maud S, echt super lekker. Dan moeten we van de juf douchen. We zijn lekker uitgedoucht. We moeten tanden poetsen en ons omkleden en naar bed, lekker slapen.
Maud S

Ik werd wakker en ik dacht ik heb heel veel zin in Bladel. Ik kwam op school met de spullen voor kamp en zag de bus en toen spullen inladen en 10 uur vertrokken we naar Bladel. We hadden de ouders uitgezwaaid en half 12 waren we in Bladel. Alles uitgeladen en toen kamers uitgezocht en de kamer ingericht. Toen gingen we buiten takken slijpen en toen naar binnen en eten. We aten brood en toen naar de heksenboom. We hebben de boom nog niet beklommen.
Toen we terug waren, gingen we spelen en toen eten. We aten: aardappel, sperziebonen, kip en appelmoes. Het was heel lekker. Maud S had een hele lekkere cake gemaakt. We gingen na het eten een dierengeluidenspel buiten doen met de zaklamp. We kwamen binnen en toen gingen we douchen en tandenpoetsen en naar bed.
We mochten nog praten en even een boek lezen en toen slapen.
Dilara

      

      

      

Op schoolkamp naar Bladel naar Landgoed ten Vorsel (website met informatie).Copyright © 2013 All Rights Reserved. Iconen by Albert Schweitzerschool, KVK: 41047360