Bladel

Bericht uit Bladel van groep 7

Foto's zijn te zien in het fotoalbum en op Facebook.


Donderdag 26 oktober
Ik werd wakker maar ik heb wel lekker geslapen. Daarna gingen we eten. Een broodje uit de oven. Daarna nog een normaal broodje. Daarna verslag schrijven. Daarna stokken zoeken voor de open haard. En ze moesten ook geslepen worden. Daarna gingen we zelf pizza maken. Daarna lunchen. Toen gingen we naar het klimbos wat eigenlijk geen klimbos was.
Toen we thuis waren gingen we nog drinken en al vast een beetje inpakken. Daarna avondeten: frites met kipnuggets, frikadel of bitterbal. En als toetje ijs. Jammer geen vuur buiten maar binnen. Daarna douchen en naar bed.
Dinand

Ontbijt. Daarna moesten Gina, Esmee en Daisy en ik corvee doen. Toen we klaar waren moesten we onze kamer opruimen. Hierna dagverslag schrijven. Toen moesten we stokken zoeken om een puntje te maken. De stokken moesten geslepen worden. Bij de lunch mochten we een pizza maken: tomatensaus, salami, ham, ananas en kaas. Toen gingen we naar het speelbos samen met groep 8.
Toen we terug kwamen kregen we limonade en chips. Toen moesten we onze koffers inpakken. Dat was best wel leuk. We aten frites met snacks. Toetje was ijs met chocoladevla en slagroom. Vanavond door de regen geen kampvuur buiten maar binnen bij de open haard. Marshmellow roosteren. Daarna douchen en naar bed.
Anouk

We gingen ontbijten en toen kregen we vrije tijd. Eerst kamer opruimen. En toen gingen we onze koffers alvast inpakken. Toen hebben we onze dagverslagen gemaakt. We gingen takken zoeken voor het kampvuur vanavond. Toen gingen we lekkere pizzaatjes maken. Daarna hebben we ze opgegeten. Dat was heel lekker.
Daarna zijn we naar het klimbos geweest. Daar hadden ze heel veel leuke dingen. Toen we terug waren, hadden we limonade en chips gegeten. Toen we aan het avondeten waren hadden we patat of een kipnugget of frikadel gegeten. Als toetje kregen we chocoladevla of ijs en slagroom. We gaan vanavond niet buiten maar binnen het kampvuur houden. En daarna gaan we douchen. Daarna tandenpoetsen en naar bed.
Senna

We waren wakker geworden. Toen gingen we aankleden. We gingen eten (ontbijten). Daarna hadden we vrije tijd. Toen moesten we stokken zoeken voor de marshmellows. Dat vind ik superleuk. Daarna gingen we pizza maken. Iedereen kreeg een nummer en ik had nummer 12. Toen gingen we onze pizza opeten. Dat was super lekker.
Toen gingen we naar het klimbos. Dat was superleuk. We limonade en chips. Toen gingen we frites eten. Als toetje ijs en slagroom. We gaan nog marshmellows roosteren. Toen gingen we douchen en naar bed.
Rebecca

Ontbijt. Daarna even vrije tijd. Toen takken slijpen voor de marshmellows. En voor de lunch hebben we pizza gemaakt. Naar het klimbos met groep 8. Toen koffers inpakken. Eten: frites met snacks. Toetje chocoladevla en slagroom.
Vanavond kampvuur binnen. Dan douchen en naar bed. Alleen het klimbos was niets aan en de pizza was heerlijk.
Gina

Ontbijt (heel lekker). Daarna afwas doen. Dagverslagen schrijven. Toen gingen we takken slijpen want we gingen vanavond marshmellows maken. We gingen ook pizza maken met de lunch. Het was heel lekker. Ik had tomaat met kaas.
We hebben onze koffer ingepakt voor morgen want ik wil naar huis omdat ik iedereen mis. Ik ga zo douchen en naar kampvuur.
Damon

We zijn wezen eten. Daarna gingen we aankleden. Daarna stokken zoeken voor marshmellows. We maakten pizza. Het kamp is super leuk. We gingen naar een klimbos. Dat was gezellig. We gingen met groep 8.
En toen we terug kwamen kregen we chips en ranja. En we gaan vanavond marshmellows maken. En als eten frites met snacks en als toetje ijs met slagroom.
Daisy


Woensdag 25 oktober 2017
Ik had heerlijk geslapen! En daarna toen iedereen wakker was, gingen we ontbijten. Na het ontbijt hadden we vrije tijd tot 10 uur en toen kwam Arie. Met hem gingen we een wandeling maken, zowat twee uur lang, maar het was wel leuk! En dit moet er van de juf in: Douglas spar, Corsicaanse den, honingzwam. Nog verder over de boswandeling. We waren in het bos en we kwamen nog een vleermuizenkuil tegen. Alleen jammer genoeg zonder vleermuizen en we kwamen ook nog langs de boom van Mientje Pis en die boom was heel raar en kapot.
Toen we thuis waren gingen we lunchen met pannenkoeken. Mmmmm. En toen iedereen het op had, ging ik de Zwarte Kaat schilderen, alleen die is niet zo mooi geworden vond ik. En als iedereen daarmee klaar was, gingen we het spel buskruit spelen op het veld (een soort verstoppertje). Daarna moesten we naar binnen gaan eten. Ik had aardappels en vlees, want ik lustte geen spinazie en rode kool. Daarna nog een vlaflip.
Om 19.30 uur gingen we naar de boerderij voor de voorleeswedstrijd. Sophie S had gewonnen. En daarna gingen we naar huis, douchen en naar bed.
Nikki

Ik heb beter geslapen dan gisteren. Om 8 uur ontbijt. Na het ontbijt hadden we vrije tijd tot en met 10 uur. Om 10.30 uur naar het bos met meneer Arie. Meneer Arie weet bijna alles over het bos. Het leukste wat ik daar vond was de Corsicaanse dennenboom. We zijn ook naar het vleermuizenhok geweest maar er was geen vleermuis te zien. Tien over twaalf waren we terug en om 13 uur hadden we lunch. Pannenkoeken. Daarna hadden we vrije tijd. Daarna hebben we pompoenen gemaakt en Zwarte Kaat geschilderd.
Buiten gingen we buskruit spelen met de hele klas. Was super leuk. Toen was het tijd voor het avondeten: spinazie, rode kool, worst, aardappels, appelmoes en vlaflip. En oh ja wat nog leuk is: Mieneke Pis, dat was een heel spannend verhaal. Ze liet kinderen schrikken maar dan op een leuke manier. En we hebben foto's gemaakt waar ze kinderen schrikken.
Om 19.30 uur zijn we naar de boerderij geweest om voorleeswedstrijd te houden. Van onze groep deden Gina en Sophie S mee. Sophie S heeft gewonnen. En op het eind hadden we ranja met een stroopwafel gekregen. We hebben daar ook liedjes gezongen. Een paar kinderen hebben op de piano gespeeld. Marieke heeft op de gitaar gespeeld. Om 21 uur zijn we terug naar huis gelopen en we hebben lekker geslapen.
Adeeb

Ik heb beter geslapen. Het ontbijt was super lekker. Daarna hadden we vrije tijd. Ik ging ping-pongen. Daarna gingen we met meneer Arie naar het bos en nu weten we zo'n beetje alles over bomen en paddenstoelen; zoals de Corsicaanse dennenboom, de honingzwam, de vliegenzwam en de Douglasboom. De Corsicaanse dennenboom is een hele grote boom en de honingzwam en de vliegenzwam zijn paddenstoelen. Verder was de boswandeling heel leuk. We weten ook veel over Mieneke Pies dat ze altijd kinderen liet schrikken.
We aten als lunch pannenkoeken. Daarna gingen we buskruit spelen. 's Avonds gingen we naar groep 8 voor de voorleeswedstrijd en Sophie S won. Daarna gingen we douchen.
Esmée

Ik heb beter geslapen. Het ontbijt was lekker. En daarna gingen we naar het bos met Arie. ik heb de Corsicaanse den gezien. De lunch was lekker: pannenkoeken. Ik had ook nog Zwarte Kaat geschilderd. We hebben met de hele klas buskruit gespeeld.
Het avondeten was: spinazie, worst, appelmoes en vlaflip. Om 19.30 uur naar de boerderij voor de voorleeswedstrijd. Gina, Sophie S deden mee. Sophie S heeft gewonnen van groep 8. We kregen nog ranja en stroopwafel. Daarna naar huis en douchen en naar bed.
P.S. ik ben in de boom van Mientje Pis geweest en het was leuk in het bos.
Lieke

Ik werd wakker rond half acht. En toen gingen we lekker eten in de ochtend. Daarna gingen we even vrij spelen. En rond tien uur kwam Arie. Dat was een meneer die alles over het bos ging laten zien. Een Corsicaanse den. De boom van Mientje Pis: dat is een boom waar vroeger pis in zat en Mientje Pis liet iedereen schrikken. Je mocht er ook in gaan maar dat wil ik niet want anders zat je onder de pis en dat is vies. Aan de achterkant is het helemaal open en daar kan je in.
Rond 12 uur waren we terug. En toen hadden we vrije tijd en toen gingen we lunchen. We hadden broodjes en lekkere pannenkoek en maar lekker eten. Daarna hebben we een heks geschilderd. Dat was leuk. We hebben ook buskruit gespeeld op het grote veld. Als avondeten aten we spinazie en rode kool, worst en appelmoes. En als toetje hebbe we een flipflap (vlaflip) gegeten.
Na het eten hadden we nog wat vrije tijd en toen gingen we naar groep 8 toe om de voorleeswedstrijd te houden. Het ging tussen Sophie S, Gina, Brian en Marieke. Sophie S heeft gewonnen en daar gingen we ook nog liedjes zingen en nog iets lekkers eten. We hadden een stroopwafel en ranja. Het was lekker. En toen gingen we douchen en naar bed.
Lisa

We werden wakker en ik heb wel lekker geslapen. We gingen ontbijten en dat was ook heel lekker. Na het ontbijt hadden we vrije tijd en daarna gingen we om 10 uur naar het bos met Arie. Die vertelde over bomen en paddenstoelen, zoals Mientje Pis, Corsicaanse den, honingzwam.
Mientje Pis is een vrouw die in een boom zat en kinderen die langs liepen bang ging maken. Toen we terug kwamen hadden we een lunch met pannenkoek en daarna hadden we vrije tijd. Daarna had ik Zwarte Kaat geschilderd. Toen hadden we met de hele klas buskruit gespeeld op het veld en dat was super leuk.
Daarna gingen we avondeten. We hadden spinazie, worst, aardappels met jus en komkommer en appelmoes. Toen we klaar waren kregen we nog een vlaflip en dat was allemaal heel lekker.
19.30 uur gingen we naar de boerderij van groep 8 voor de voorleeswedstrijd. Gina en ik deden mee van mijn groep en ik heb gewonnen!!! daar kregen we nog ranja met een stroopwafel. Daarna liepen we in het donker terug en gingen we douchen en daarna slapen.
Sophie S


Dinsdag 24 oktober
Ik heb goed geslapen. En ik heb mijn kamer opgeruimd. Daarna gingen we pompoenen uithollen en Zwarte Kaat maken. Ik moest een pompoen maken. Alles eruit scheppen en daarna was de lunch.
Toen gingen we soep eten en daarna naar het gebouw van groep 8. Daar gingen we timmeren en zo. Juf Josiene en juf Jeannette hadden heel lekker gekookt. Ze gingen macaroni maken en het toetje was ijs met wafel met jam en slagroom. Daarna gingen we een spel doen, het dierengeluidenspel in het donker.
Yordi

Wakker na een heerlijke nacht. Ontbijt, kamer opruimen. Dagverslag, vrije tijd, pompoenen of Zwarte Kaat schilderen. Lunch met soep. Naar de boerderij timmeren. Volleyballen.
Avondeten: macaroni, toetje ijs. Daarna het dierengeluidenspel en douchen. Bij de open haard zingen, voorlezen en lekker slapen.
Yoël

Wakker worden en lekker ontbijten en dan tanden poetsen en we hadden keukencorvee. We gingen onze kamer opruimen en daarna ons dagverslag schrijven. Bij vrije tijd gingen we, Eline en ik, tafelvoetbal spelen. Ik heb ook nog Zwarte Kaat geschilderd.
Met de lunch had ik groentesoep gegeten. We konden kiezen uit kippensoep, groentesoep en tomatensoep. Daarna gingen we naar de timmerschuur. Ik heb daar een naambordje gemaakt. Daarna avondeten gegeten: macaroni (goede timing) en het toetje was wafel met slagroom en vanille ijs.
Daarna gingen we het dierengeluidenspel doen. Kimberly en ik waren een duif, maar iedereen dacht dat we uilen waren. Daarna gingen we douchen. Daarna bij de open haard zingen en daarna werd er voorgelezen. En toen lekker slapen.
Kyra

We waren op en ik heb goed geslapen. We moesten onze kleren aan doen. Toen gingen we lekker ontbijten. En wij moesten keukencorvee doen. En toen moesten we onze kamer opruimen. We moesten onze dagverslagen doen. Toen kregen we vrije tijd en ik ging tafelvoetbal doen. Toen mocht je een pompoen kiezen of Zwarte Kaat schilderen. Toen kregen we lekkere soep.
We gingen naar de boerderij. Toen mocht je timmeren of uilenballen uitpluizen of je mocht piano spelen of bij de geiten blijven. Toen kreeg je vrije tijd. toen gingen we avondeten. Het was macaroni en toen na de macaroni kregen we een toetje: een wafel. Daarna gingen we het dierengeluidenspel doen. Je moest met zaklampen zoeken en als je een dier was moest je het dierengeluid maken elke 20 seconden. Toen gingen we douchen en daarna bij de open haard zitten zingen. En toen gingen we lekker slapen.
Senna

Ik werd wakker. Daarna gingen we eten. We gingen onze kamer opruimen en de juf ging het dan controleren. Toen we de kamer hadden opgeruimd gingen we een dagverslag schrijven. Daarna hadden we vrije tijd. We gingen toen verstoppertje doen. We gingen ook pompoenen uithollen alleen dat ging heel moeilijk. Maar uiteindelijk ging de juf mee helpen. En de anderen gingen Zwarte Kaat schilderen.
Toen gingen we lunchen met soep. Ik ging een rare combi maken worst en brood en soep. Na het lunchen gingen we naar de boerderij. Ik ging uilenballen uitpulken. Toen hadden we weer vrije tijd. We gingen eten: macaroni en een toetje. Daarna gingen we het dierengeluidenspel doen. Ik was een muis en daarna ging ik douchen. We gingen toen zingen voor de kachel (open haard...)
Fleur

Ik werd wakker door Lieke en Sophie. Daarna gingen we ontbijten. Daarna moesten we onze kamer opruimen. We hadden vrije tijd en toen gingen we knutselen. Ik ging pompoen uitlepelen en ik moest er ook nog ogen in snijden. Daarna gingen we lunchen met soep.
Daarna gingen we naar de boerderij van groep 8. Zij hebben een timmerschuur. Ik had de S geschreven en daar met spijkers ingeslagen. Daarna had ik er touw omheen gedaan. Toen we weer terug waren, gingen we avondeten. We aten macaroni. Daarna gingen we het dierengeluidenspel doen. Ik was een tweetal met Fleur. Wij moesten eerst dieren zoeken. Wij hadden als eerst alle zes de dieren gevonden. Nu moesten wij ons verstoppen. Wij waren een muis.
De open haard stond ook aan. En daarna gingen we lekker slapen. Bij de open haard hadden we ook nog gezongen en we gingen nog douchen.
Sophie G


Maandag 23 oktober
Ik ging vandaag naar school en ik was heel ziek want ik was benieuwd, ziek van bangheid. Toen ik op school was zag ik de bus. Die was best groot. We gingen de koffers in de ruimte zetten. Aan de bus was een aanhangwagen. Na een tijd wachten vertrokken we eindelijk. Iedereen zwaaide ons uit. In de bus is er gesnoept. Ik heb ook heel veel gekletst.
Toen we hier aan kwamen werden de kamers verdeeld. Toen we klaar waren met alles inrichten gingen we eten. We aten broodje knakworst. Ik had corvee dus ik moest met mijn kamer alles opruimen. We zijn daarna naar de heksenboom geweest. Ik heb er ook ingeklommen. Toen we terug waren hadden we vrije tijd.
En toen gingen we eten. We hadden aardappels, boontjes, kip, wortels en komkommer gegeten. Daarna gingen we douchen en daarna slapen. Nou of niet..
Justine

We zijn om 10 uur naar Bladel vertrokken. Toen we in Bladel aan zijn gekomen zijn we naar de kamers gegaan en in te richten en de bedden opmaken. Toen waren Senna en ik nieuwsgierig en toen zijn we overal heen gegaan. Toen zijn we wezen lunchen. Daar hebben we een broodje knakworst. We hebben ook nog wat vrije tijd gehad. Toen zijn we naar de heksenboom gegaan. Daar kregen we een appel en je mocht in de boom. Ik heb er ook ingezeten. Onderweg hebben we nog wat takken geslepen.
We zijn nog naar de boerderij geweest. Daar waren nog twee geiten los en toen moesten we ze vangen. Toen we terug waren hebben we avondeten gehad en toen gingen we douchen. Toen we klaar waren met douchen hadden we de voorleeswedstrijd. Gina en Sophie S hebben gewonnen. Toen gingen we naar bed, maar ik heb weinig geslapen.
Silke

10 uur vertrokken we van school. Toen we aan kwamen in Bladel pakte iedereen zijn koffer en kozen we een kamer. En toen we een kamer hadden, gingen we uitpakken. Het was eerst nog rommelig. Maar toen werd de kamer weer een beetje schoon. En toen we klaar waren met uitpakken gingen we lunchen. Was heel lekker. Ik had brood met vruchtenhagel. Toen we klaar waren met lunchen mochten we vrij spelen.
Na het vrij spelen gingen we naar de griezelige heksenboom. Waar de Zwarte Kaat onder lag. Iedereen had in de boom geklommen. Ik vond het wel hoog maar heb het toch gedaan. En toen we terug gingen naar kamp kregen we een snoepje voor onderweg.
Toen we terug kwamen was iedereen uitgeput en iets later gingen we avondeten en ik had aardappel met bonen en kip. En toen we klaar waren gingen sommigen opruimen en de anderen vrij spelen. En daarna gingen we douchen en de pyjama aan doen en daarna hadden we de voorleeswedstrijd. Er waren hele mooie verhalen en daarna gingen we naar bed. En ik heb lekker geslapen.
Shannen

Om 10 uur vertrokken we met de bus uit Didam. Ik vond het heel spannend. Het was mijn eerste keer dat ik naar kamp ging. In de bus was het ook wel leuk. Ik zat naast Kyra en we hebben toen een liedje gezongen met als thema onze poster. We hebben natuurlijk ook lekker gesmikkeld van de snoepjes. Toen we er bijna waren moesten we de snoepjes inleveren en die snoepjes worden af en toe uitgedeeld op kamp. Toen we er eindelijk waren gingen we onze kamer inrichten. Dat ging goed en daarna gingen we rondneuzen wat er allemaal was. Dat deden we tijdens de vrije tijd.
Daarna gingen we lunchen. We kregen een broodje knakworst. Dat was super lekker. Daarna hebben we weer eventjes vrije tijd. Ik ging even bij de voetbaltafel spelen. En daarna pingpongen. Daarna werden we erbij geroepen en gingen we eerst naar de boerderij. Daar hebben we nog wat met de zakmessen takken geslepen. Daarna gingen we naar de heksenboom en dat was nog wel een eindje lopen hoor! Toen we er waren gingen we in de boom klimmen.
Toen we weer helemaal terug waren hadden we weer vrije tijd. Daarna gingen we douchen. Toen we daar mee klaar waren gingen we eten. Het eten was best lekker. We aten aardappel met kip en boontjes. Daarna was de voorleeswedstrijd. Sophie S en Gina waren door voor de wedstrijd tegen groep 8. Dat komt woensdag. Daarna gingen we tanden poetsen en naar bed. Ik had best lekker geslapen, maar het had beter gekund. Ik kwam eerst niet zo goed in slaap, maar ja.. Het was een super leuke dag!
Kimberly

Om 10 uur ging de bus en vertrokken we. Ik had een lekkere snoepzak mee. Al het snoep dat over zou blijven zouden we in Bladel opeten. Maar ik had al mijn snoep opgegeten (ik had ook wat uitgedeeld hoor!) Ik zat naast Esmée. Toen we aankwamen ging ik met mijn kamergenoten naar een kamer. Daarna moesten we opeens van kamer wisselen. Maar dat maakte niet uit. Eerst zaten ze een beetje ruzie te maken over wie boven en wie onder ging slapen. Maar daar zijn we wel uitgekomen.
Toen gingen we lunchen: een lekker broodje knakworst. Toen kregen we vrije tijd en daarna gingen we naar de heksenboom. Onderweg kwamen we bij de boerderij waar groep acht sliep. Daar waren geiten, maar Silke had per ongeluk een geit losgelaten. Toen gingen we verder naar de heksenboom. Het duurde lang maar het ging wel. Toen we bij de heksenboom aan kwamen wilde iedereen er meteen in. Ik mocht er ook in. Maar ik durfde niet heel hoog. Onderweg kregen we nog wat lekkers. Toen we terug waren, kregen we vrije tijd.
Daarna gingen we eten: aardappels, kip, boontjes, komkommer en wortels. Het was best lekker, maar mijn moeder kookt beter. Daarna gingen we douchen en slapen. Maar ik kon geen oog dicht doen.
Eline

In de bus was het saai. In onze kamer was het heel leuk maar we konden niet slapen. Het eten is overheerlijk, vooral het avondeten. We gingen ook naar de heksenboom. Ik ben er in geklommen. Hij was heel hoog. We gingen ook naar de boerderij waar geiten waren, maar die geiten waren opeens los geknapt. Het douchen was echt heerlijk. Ik heb helaas niet gewonnen met het voorlezen. Het slapen was lekker, maar we konden niet slapen, maar uiteindelijk sliepen we wel.
Emirhan

10 uur gingen we vertrekken. We kwamen aan in Bladel. We moesten de kamer netjes maken en de omgeving verkennen. Daarna gingen we een broodje knakworst eten en andere broodjes. Ik had corvee en daarna gingen Yoël en ik voetbaltafelen. Iedereen ging met de ladder en de bolderwagen langs de boerderij en de geiten die daar waren (het waren er drie) die zaten vast aan een ketting en ze rukten zich los. En dus moest Yoël ze weer vast zetten.
We gingen ook naar de heksenboom. Daar gingen we met de ladder inklimmen. Yoël en ik waren het hoogste. We kregen ook een appel. Ik ging met een groep takken slijpen. Het was heel leuk. We gingen terug naar de boerderij en daarna gingen we douchen en avondeten. En daarna was een voorleeswedstrijd en tot slot gingen we slapen.
CianánCopyright © 2013 All Rights Reserved. Iconen by Albert Schweitzerschool. KVK: 41047360. Cookieverklaring.